Палеонтологічні історії «Хто була прабабка крокодила, або все про динозаврів»

Жодна тварина з тих, що вимерли або живуть, не привертає уваги людей більше, ніж динозаври. Вони неймовірно популярні, їх можна зустріти повсюди: іграшки, конструктори, у фільмах, мультиках, на телебаченні, і навіть у рекламі, про них написано багато книжок.  У дитячій бібліотеці №40 є чимало цікавих видань про цих, не без перебільшення легендарних істот. А ще в наші бібліотеці проживають динозаври – Бібік і Біна, але боятися їх не варто, бо наші динозаврики дуже чемні і навіть вміють читати!

   Допоки на землю не ступала нога людини − простір планети вимірювали своїми кроками динозаври. Який спосіб життя вели динозаври: жили вони парами, поодинці чи стадами, як піклувалися про потомство, що вживали в їжу? Як вони виглядали? Чому ж вони вимерли? Чи існують нині на Землі сучасники динозаврів? Про все це й змогли дізнатися діти, які завітали до дитячої бібліотеки № 40. Веселою і дружньою компанією, разом з бібліотекарями Клименко Л.С. та Таран Л.М. діти вирушили в мандри лабіринтом часу і опинилися аж… у мезозої!

   Захід показав юним шанувальникам пригод та любителям мандрів, що в бібліотеці можна змістовно відпочити, набути нові корисні знання та добряче розважитися.

   Користувачі книгозбірні з цікавістю прослухали розповідь про те, якими були життя та клімат на Землі в мезозойську еру, познайомилися з книгами про доісторичних  тварин, дізналися багато цікавих фактів про динозаврів та про вчених – палеонтологів, які по скам’янілим останкам тварин визначають, як виглядали, як пересувалися і чим харчувалися древні тварини, що жили колись. Діти жваво дискутували над тим, чому динозаври зникли та яких нащадків лишили по собі. Ознайомилися з виставкою присвяченою динозаврам «Назад у – минуле!» та потоварищували з бібліотечними динозавриками  Бібібком та Біною!

   Приходьте до бібліотеки ,яка знаходиться поряд з вашою домівкою,проводьте ча з користтю,спілкуйтесь,дізнавайтесь нове. Пам’ятайте, головне — аби щодня в світі ставало на одну непрочитану книжку менше!

Захід підготували і провели: Клименко Л.С., Таран Л.М

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.