Storytelling «Доросла повість про маленького хлопчика»

 (до 80-річчя книзі «Маленький принц» Сент-Екзюпері)

29 червня 1900 року, в Ліоні, народився відомий французький письменник Антуан Жан-Батіст Марі Роже де Сент-Екзюпері. 

Антуан  був мрійником, хотів «дістати зірку з неба», він складав вірші, малював, захоплювався технікою та літаками. На все життя він залишився зачарованим «країною дитинства». Ставши дорослим, виявив себе як відважний льотчик, воїн, талановитий раціоналізатор авіаційної техніки, мудрець – філософ, творець книг, журналіст, художник -ілюстратор.

   Антуан де Сент-Екзюпері прожив коротке, але яскраве, повне ризику, життя. 30 липня 1944 року він востаннє піднявся в небо. На базу він не повернувся, його літак був збитий і упав  в Середземне море. Душа Сент-Екзюпері  назавжди оселилася в небі, яке він любив понад усе. Астрономи назвали один з астероїдів його ім`ям.

   21 грудня, у  дитячій бібліотеці №40, відбувся захід, присвячений 80-річчю з дня друкування книжки «Маленький принц» відомого французького письменника Сент-Екзепюрі.

   Читачі почули цікави факти з біографії від бібліотекаря Підіпригори О.В., відповідали на запитання та активно залучалися до обговорення тексту. На згадку про захід залишилась пластилінова поробка самого яскравого героя – Лиса. На завершення діти  із задоволенням подивились мультфільм «Маленький принц».

Захід підготувала і провела Підіпригора О.В.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.