Читацька олімпіада: «Вище, сильніше, швидше»: до Дня книги рекордів Гіннесса

«Книга рекордів Гіннесса» (World Records of Guinness) – щорічний довідник унікальних досягнень людей та тварин, нечуваних природних явищ та видатних подій шоу-бізнесу, мас-медіа та культури – має свій день народження.
З 2005 року він відзначається 9 листопада. Саме тоді був проданий 100 мільйонний екземпляр видання і воно отримало статус “книги, захищеної авторським правом, яка найбільше продається в світі”.
Книгу рекордів створив британський інженер і власник пивоварні Х’ю Бівер. У листопаді 1951 року він відправився з друзями на полювання. Увечері в барі між чоловіками зав’язалася суперечка, яка з диких птахів найшвидша. Чоловіки переглянули кілька різних довідників, але відповіді не знайшли. Тоді Бівер вирішив створити книгу, в якій будуть зібрані всі рекорди. Назвав він її на честь своєї пивоварні. В даний час Книга рекордів Гіннесса є книгою з найбільшим тиражем із усіх книг, захищених авторським правом.
Нині продається більше 100 мільйонів копій “Книги рекордів Гіннесса” більш ніж у 100 країнах і на 37 мовах.
Чи варто говорити, що Книга рекордів ось уже протягом багатьох років не перестає дивувати і шокувати нас неймовірними досягненнями, фантастичними винаходами, цікавими фактами.
І сьогодні свою власну Книгу рекордів створили читачі та бібліотекарі дитячої бібліотеки №40 м.Одеси. Були визначені переможці у номінаціях: «Ніжка Попелюшки», «Ніжка Гулівера», «Довга коса – дівоча краса», «Дівчинка – Дюймовочка», «Хлопчик – Мізинчик», «Найрозумніший читач бібліотеки», «Найсильніший читач» тощо.
Також переглянули відео та дізналися про людей, які досягли найвищих, найфантастичніших, найнеймовірніших, неповторних результатів, які записані до Книги рекордів України. Потім у дітей була можливість створити власний рекорд «Найвища споруда з кубиків».
Сьогоднішній день був цікавим, пізнавальним та насиченим, діти з гарним настроєм пішли додому.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.