Вікторина-гра: «Відвага-це наш заповіт»

Ніхто не здолає твій дух і свободу
Козацькому роду тримать булави,
Міцній, Україно, для щастя народу
Для вірних нащадків на славу живи!


  До бібліотеки №40, завітали читачі, щоб взяти участь у заході присвяченому Дню українського козацтва. До свята приєдналась КЗПСО Мистецька школа №13, викладач театрального класу- Надія Іванівна Хохлова, яка познайомила дітей з історією Чорноморського козацтва. Потім був продемонстрований фільм, присвячений нашим козакам-землякам: “Доторкнутися до історії”, автори сценарію-Надія Хохлова, Микита Іванов, режисер-Надія Хохлова, зйомка, монтаж – Микита Іванов, хормейстер – Людмила Кисельова, музичний супровід – Анастасія Варфоломєєва, Дмитро Варфоломєєв, Віктор Фердей, в фільми знімалися учні театрального класу.
В ході розповіді про минуле козаків, діти дізналися звідки пішли їхні прізвища. А далі усі дружньо брали участь у конкурсах та вікторині. Команди дітей змагалися у бібліотеці в спритності, швидкості, в умінні допомагати один одному при виконання завдання від бібліотекаря Оксани Підіпригори. Наприкінці зустрічі усі долучились до творчості: зобрази козака на повітряній кульці.

   Корені нашої духовності у минулому, коли була ненька-мати – Запорозька славна Січ. Вона – праматір української державності і реальна військово-політична сила України, яка упродовж століть протидіяла спробам ворогів поставити український народ на коліна.

Все частіше ми звертаємося до наших витоків: історії нашої країни, рідної мови, козацької вольниці. Звертаємося до минулого, щоб зрозуміти сучасне.

   Україна з початку свого існування змушена була боротися із зовнішніми та внутрішніми ворогами за свою територію та незалежність. Починаючи з Київської Русі і аж до сьогодні,  українцям доводиться  зі зброєю в руках відстоювати свою землю. Наша історія– це історія мужнього народу, що віками боровся за свою волю, щастя, свідками чого є високі в степу могили, обеліски та прекрасна на весь світ народна пісня.

   Козацтво – легендарне минуле українського народу, його святиня. Синонім свободи, людської та національної гідності і талановитості.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.