Арт – година: «Листівка до Дня Святого Валентина»

День святого Валентина 14 лютого є неофіційним святом усіх закоханих, яке пройшло крізь століття, і сьогодні широко відзначається у всьому світі. Цей день, коли згадують ім’я святого, за популярністю може позмагатися хіба що з Днем Святого Миколая. 

Хоча свято закоханих носить яскраво виражений романтичний характер, проте подарунки та традиції його святкування у різних країнах різняться. Наприклад, у Франції найкращим подарунком у цей день вважають ювелірні прикраси і коштовності, а в Данії – засушені білі квіти. В Італії свято називається солодким днем, тому італійці дарують один одному солодощі та торти, прикрашені голубами та сердечками.

У Фінляндії 14 лютого відзначають Днем друга, тому у цей день жителі країни вітають зі святом не тільки своїх коханих, але й кращих друзів. Також фіни у цей відзначають жіночий день, на кшталт свята 8 Березня.

Найвідоміша традиція цього дня – дарувати” валентинки”,  невеликі вітальні листівки у вигляді сердечка, з добрими побажаннями, словами кохання, пропозиціями руки та серця чи просто жартами, які не підписують. Зміст може бути різним: просте “Я кохаю тебе” або романтичний вірш. Одержувач повинен здогадатися, хто надіслав привітання.

Найпопулярніший подарунок на День закоханих – троянди, одна або букет.

Є також традиція дарувати солодкі подарунки – торти, печиво, цукерки у формі серця. Дарувати щось дороге на День святого Валентина необов’язково: вважається, що подарунок, зроблений власними руками, стає свого роду амулетом, який зберігає любов і ніжність.

Читачі бібліотеки-філії №40 дізналися про походження свята, історію виникнення валентинок та власноруч виготовили листівки-валентинки для своїх друзів та батьків.

Такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці немає ніде. Ми знаємо, що вони живуть на сторінках книжок, які ми з задоволенням читаємо, дізнаючись про їх неймовірні історії кохання.

Святкуйте, вітайте, даруйте подаруночки!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.