Фаворит-книга: «Гімн дитинства, перекладений прозою»: за книгою М. Твена «Пригоди Тома Сойєра»

Марк Твен – американський письменник, журналіст та громадський діяч. Його творчість насичена гострим гумором та сатирою.
 Ось уже 147 років “Пригоди Тома Сойєра” – улюблений роман мільйонів дітей по всьому світу. І це не дивно, адже в ньому є все, що так захоплює читача, – романтика пригод, захоплюючий сюжет із несподіваними поворотами, живий гумор і навіть романтичні переживання юного героя. Загалом, відомий роман Марка Твена призначався автором для дорослих читачів. Але гаряча любов до роману підлітків усього світу вирішила справу по-своєму.
 За романами та оповіданнями Твена знято десятки художніх та мультиплікаційних фільмів, а його «Пригоди Тома Сойєра» знають у всьому світі.
Це був перший літературний твір, надрукований на машинці. Так принаймні вважав Марк Твен і написав про це в автобіографії. Чудова книга однаково тепло приймається все новими і новими поколіннями читачів, залишаючись не схильною до часу.
16 лютого 2023 року у бібліотеці №40 відбувся захід, присвячений 147-річчю видання книжки Марка Твена “Пригоди Тома Сойєра”. На ньому були присутні читачі, які с задоволенням почули розповідь про життя відомого американського письменника та відповіли на питання вікторини. А ще присутні зіграли в літературний квест, який зацікавив дітей діяти швидко та якісно, а також змагатися у збиранні клаптиків інформації, щоб знайти відповідь заховану у завданнях. На завершення усі подивились чудовий фільм про бешкетника Тома Сойєра.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.