Майстер-клас: “Восьминіг. Який він?”

Восьминоги одні з найбільш чудернацьких істот на нашій планеті та згідно досліджень багатьох зоологів вони є найбільш розумними серед усіх безхребетних. Восьминогів можна навіть приручити та дресувати, вони мають хорошу пам’ять і добре вчаться.
Восьминіг – це хижа істота, що живе в тропічних і субтропічних морях.
Якщо під час відливу вдалося побачити незвичайного своєрідного морського мешканця, вважайте, що вам пощастило. Тому що восьминіг – майстер маскування. Він належить до групи так званих тварин – хамелеонів. Восьминіг, що затаївся на дні океану в водоростевому царстві, серед купи підводних каменів робиться просто непомітним. А ще він здатний і змінити колір шкіри під колір навколишнього оточення, шоб непомітно чекати, поки здобич підпливе до нього ближче.
В дитячій бібліотеці №40 зібралися маленькі читачі на щорічний фестиваль «СмугаФест» та спробували власноруч виготовити паперового восьминога. А ще діти дізналися багато нового та цікавого про восьминогів.

 Ось наприклад, де які цікаві факти:
У восьминогів незвична кровоносна система, вони мають три серця та кров синього кольору.
При народженні восьминоги не перевищують за розмірами мураху, проте найбільший задокументований восьминіг важив понад сімдесят кілограмів.
У світі налічується близько 300 видів восьминогів. Важко назвати точну цифру, оскільки щодня відкриваються нові види.
Звичайний восьминіг є безхребетною, а головоногий має цибулину голову, складні, чутливі та великі очі та вісім рук. У нього твердий дзьоб, а рот знаходиться знизу. До голови прикріплено мішкоподібне тіло, яке складається з кільця з восьми однакових довгих рук. Він використовує ці руки, щоб ходити по дну океану.
У кожного з малят на згадку залишилась іграшка – восьминіг та гарний настрій.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.