«Не заблукайте на стежках закону».

Щороку 10 грудня Україна та увесь світ відзначають Міжнародний День прав людини. Саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини. На Декларації ґрунтується значна кількість міжнародних договорів із прав людини, які мають обов’язкову юридичну силу у сфері прав людини у всьому світі. У ній закріплено загальне визнання того, що кожна людина народжується вільною у своїй гідності та правах.
На сьогодні дуже важливо, щоб кожна людина знала свої права, які визнані державою та суспільством. Права людини не даруються державою, а належать кожному від народження. Всі права людини – громадянські, політичні, економічні, соціальні є універсальними, неподільними, взаємозалежними та взаємопов’язаними. Вони є основою людського існування та розвитку.
DSCN1861 DSCN1867
DSCN1872 DSCN1902
Сьогодні, 13 грудня до нашої бібліотеки завітали читачі, учні 8-А класу, шк. №22 на правовий практикум «Не заблукайте на стежках закону».
В зустрічі приймав участь представник відділу Юстиції. Діти уважно слухали про права  дітей та почули багато для себе цікавого й нового. Також обговорювалась тема булінгу. Бесіда проходила у формі дискусії. Було багато питань та відповідей. Наприкінці всі дружно сфотографувались.  

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.