«Україна козацька: пам’ять віків історії»

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книг і художніх творів, зняті фільми. Про козацький рід і його ватажків співається в пісні нашої держави – гімні України. А про молодого хлопця і дорослому чоловікові, який вміє відстояти свою честь і захистити слабкого, старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак.
Козак в уявленні українця – це справжній воїн, який не розлучається з шаблею, захисник Батьківщини, хранитель прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

У бібліотеці№40 разом з учнями НВК “Інтелект” відбулася подорож у минуле. Перегляд історико-документального відеоролика “Традиції козацтва”» допоміг юним читачам здійснити подорож в історію славних козаків, детальніше пізнати видатних гетьманів України.
DSCN1108  DSCN1159
DSCN1122  DSCN1128
DSCN1146  DSCN1132Виховання було предметом особливим для козаків і воно в них  поєднувалося з військовим навчанням і вихованням. Проявити свої фізичні здібності учням допоміг конкурс «Перевага рук». Байдужих не залишилося, всі хотіли позмагатися, показати себе справжніми козаками. Навіть дівчинкам було де проявити себе, адже допомагати пораненим і хворим – це є невід’ємна частина козацького милосердя. У конкурсі “Медична допомога” дівчинки надавали  першу допомогу умовно постраждалим козакам-хлопцям.
DSCN1123  DSCN1157
DSCN1165  DSCN1155
А книги, представлені бібліотекарями на тематичній книжковій виставці, дали можливість усім присутнім більш глибже дізнатися про минуле України.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.