Вітамінна пора

Ми живемо не для того, щоб їсти
але ми їмо для того, щоб жити.
Сократ.

VITAОЗНАЧАЄ ЖИТТЯ
Саме з  латинського слова «життя» утворилося  назва  звичних нам вже вітамінів. Ми вас любимо смачні аптечні кульки – вітаміни; знаємо, що вони ховаються в моркви і яблуках, апельсини і капусті. Всі ми знаємо, що вітаміни корисні для нашого здоров’я. Мабуть, на цьому наші пізнання про вітаміни і закінчуються, адже існує безліч фактів, про існування яких ви навіть не здогадувалися. Отож, сьогодні ми поділимося з вами найбільш цікавими фактами про вітаміни, про які слід знати, щоб випадково собі не нашкодити.

Найпоширенішими з вітамінів є:
– Вітамін А сприяє росту, потрібний для нормального зору. Його багато у моркві, маслі, сирі, яйцях, печінці, помідорах, зеленій цибулі.
– Вітаміни групи В необхідні для розумової і фізичної праці. Містяться вони у житньому хлібі, вівсяній та гречаній крупах, у горосі, квасолі, жовтку яєць, печінці, м’ясі.
– Вітамін С запобігає застуді, поліпшує кровообіг, сприяє росту, лікує цингу. Багато його в капусті, картоплі, помідорах, цибулі, шипшині, часнику, лимонах, чорній смородині.
– Вітамін D зміцнює кістки, запобігає рахітові. Міститься в молоці, печінці, житньому хлібі, яйцях, риб’ячому жирі.
Організм дитини, особливо в період його формування, дуже чутливий до дефіциту вітамінів. При їх нестачі розвивається гіповітаміноз (погіршення самопочуття, швидка втомлюваність, дратівливість, зниження захисних сил організму).
Учні школи №67 2а класу  20 жовтня завітали до нас з своїм класним керівником на дуже цікавий захід. Діти грали , співали, танцювали, відповідали на питання і на завершення вони скуштували йогурт.
IMG_0132  IMG_0133IMG_0136  IMG_0141

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.