“Опалені, легендарні, охрещені вогнем”

 

image (3)

ПОЖЕЖА
Червона троянда, а може і ні,
То знову будівля палає в вогні.
Червоні то змії навколо людей…
О,  скільки пов’язано з ними смертей.
 
Нещадно те полум’я всіх пожирає,
На крики, моління воно не зважає,
А робить щось страшне і в день і в ночі.
Його називають вогнем люди всі.
 
Вогонь, що ти робиш? Навіщо? Скажи.
Невже це все людям за їхні гріхи.
Але і маленькі, невинні ще діти,
Чому вони в полум’ї мусять горіти.
 
Чому? А тому що ви люди самі
На нашій нещасній планеті Землі,
Не робимо все для безпеки своєї.
Послухайте ви поради моєї.
 
У лісі багаття, прошу, не паліть,
Ремонту газ плит самі не робіть.
Дітей з сірниками самі не лишайте, –
Живете лиш раз на Землі пам’ятайте!
                                       Віра Дутчак

Надзвичайні ситуації завжди виникають несподівано. Дуже важливо, що в цій складній ситуації є люди, які можуть професійно прийти на допомогу. Це працівники аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, які займаються захистом життя громадян і ліквідацією і попередженням наслідків техногенних катастроф. Покровителькою тих, хто потрапив у біду, а так само тих, хто надає їм допомогу, є Ікона Божої Матері, іменована «Неопалима Купина», свято якого відзначається православною церквою 17 вересня. В цей же день українські рятувальники відзначають День рятувальника України. З нагоди свята в Україні щороку проводиться конкурс на кращого рятувальника країни, мета якої привернути увагу суспільства до цієї нелегкої праці і підвищити авторитет рятувальників.

Приклади відваги, рішучості, самовідданості, виявлені вогнеборцями під час виконання службових обов’язків, наочно свідчать про те, що пожежна служба об’єднує у своїх лавах сильних духом, загартованих часом і випробуваннями людей. Вони не лише за професійним обов’язком, але й за покликом серця завжди готові прийти на допомогу, ризикуючи власним життям заради життя інших. Ніколи не зітреться в пам’яті народній і світової спільноти подвиг пожежних під час ліквідації аварії на Чорнобильській  АЕС…

Тож не соромимося висловлювати щиру вдячність працівникам пожежної охорони за самовіддану працю, що завжди перебуває на межі ризику, за високий професіоналізм і майстерність при гасінні пожеж, за чесне служіння важливій і корисній для суспільства справі.
IMG_0062  IMG_0063
IMG_0065  IMG_0070
IMG_0076  IMG_0077
IMG_0080  IMG_0086
IMG_0090  IMG_0092
Саме тому, щоб відзначити це свято ми запросили у бібліотеку співробітника служби цивільного захисту старшого лейтенанта Антінескул Руслана Івановича та наших читачів -учнів 3 -Г класу, 67 школи. У програмі заходу відбулося: мандрівка у складні та небезпечні будні еменесників, привітання та малюнки на згадку від школярів, перегляд мультфільму “Фокс і Трот поспішають на допомогу”, голосне читання оповідання Б. Житкова “Пожежа”, веселе складання пазлів та пожежонебезпечна вогняна вікторина. Ну а крім веселощів та цікавих запитань, всім присутнім було нагадано про правила безпеки та поведінку у надзвичайних ситуаціях. Дітей захопила розповідь про вогнесник та його можливості.  Захід підготувала і провела бібліотекар Санду Олена Валеріївна.

 

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.